Höpinää

Ne kirjahyllyn tärkeimmät kirjat…

13599013_526002780921116_805695709_n

… eli keittokirjat. Muistan, miten jo lapsena selasin haltioituneena äidin keittokirjoja, pistin muistiin suosikkireseptit ja kun tuli aika muuttaa omaan kotiin, kannoin osan keittokirjoista mukanani.

Luottokeittokirjani on suomalainen klassikkoteos Kotiruoka, joka ilmestyi ensimmäisen kerran vuonna 1908 ja josta on julkaistu uusia, päivitettyjä painoksia säännöllisesti. Tästä kirjasta löytyy toimivat ohjeet melkein mihin tahansa. Minulla on kyseisiä teoksia kolmin kappalein, kaikki eri vuosilta. Varhaisin niistä on äidinäitini ja se on vuodelta 1956. Tuossa kirjassa on ihanaa ajanpatinaa; kannet repsottavat ja sivut ovat kellastuneet. Muut kappaleet ovat 2000-luvulta. Olisi mukavaa löytää jostain 70-80 -luvun painos.

Suosikkikeittokirjojani ovat kuitenkin Saku Tuomisen, Tuukka Kosken ja Kimmo Kivenlahden muutama vuosi sitten julkaisema Aglio & Olio sekä sen seuraaja Basta!. Hankintalistalla on ollut jo luvattoman pitkään Saku Tuomisen uusin teos Pizze. Pitänee ryhdistäytyä ja viimeinkin hankkia kyseinen opus. Muista keittokirjoista luetuimpia ovat mm. Sikke Sumarin, Kaarina Roinisen, Sini Visan, Jamie Oliverin ja Nigella Lawsonin kirjat.

13617973_526002727587788_345601562_n
Kotiruoka vuodelta 1956.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s