Makeaa

Vielä yksi pala…

Screenshot 2016-07-05 at 13.19.14

Kaikki tietävät mokkapalat ja sen, että niiden tekemiseen on yhtä monta ohjetta kuin tekijääkin. Itse olen tehnyt mokkapalat aina samalla lapsuuden ohjeella ja väitän, että tämä ohje on todella hyvä. Ainakin oma lapseni rakastaa näitä. Ohjeeni on peräisin 1971 ilmestyneestä Värikkäästä keittokirjasta. Hassu kirja kaiken kaikkineen, enkä ole koskaan kokeillut kirjasta mitään muuta ohjetta kuin tätä. Ehkä pitäisi. Kutsun näitä mokkapaloiksi, vaikkei ohjeeseen mokkaa eli kahvia tulekaan. Alkuperäisen ohjeen mukaan nämä ovat nimeltään kaakaoneliöitä, mutta se kuullostaa niin tylsälle, että mennään mokkapaloilla.

13608135_526300124224715_1214880231_n

Ohje on  t-o-d-e-l-l-a  tuhti ja suklainen. Äitini ohjeen mukaisesti teen tätä aina 3-kertaisen annoksen, jotta siitä tulee koko pellillinen muhkeita mokkapaloja. Kannattaa siis sulkea silmät grammojen ja desien kohdalla ja olla huomaamatta, että se voi paketti uppoaa tähän herkkuun ihan kokonaan. Taikinasta tulee iso ja sitä on raskasta vaivata, joten kannattaa varata varata sen tekemiseen iso kulho.

Tarvitset taikinaan:
6 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
3/4 tl suolaa
3 dl kaakaojauhetta (von Hauten tms.)
375 g voita
10,5 dl fariinisokeria
6 kananmunaa
3 rkl maitoa

Tarvitset kuorrutukseen:
150 g voita
2 dl kaakaojauhetta (von Hauten tms.)
9 rkl kermaa
6 dl tomusokeria

Tee näin:
Seulo yhteen jauhot, leivinjauhe, suola ja kaakaojauhe. Hiero voi ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa munat kevyesti ja lisää ne voivaahtoon vähitellen koko ajan sekoittaen. Kaada joukkoon jauhoseos ja maito. Sekoita hyvin ja kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja levitä tasaiseksi pellille. Paista 200ºc lämmössä noin 35 min. Anna jäähtyä.

Sulata voi kuorrutusta varten kattilassa. Seulo joukkoon kaakaojauhe ja tomusokeri. Hauduta varovasti yhden minuutin ajan. Nosta kattila liedeltä ja lisää kerma. Sekoita hyvin ja levitä jäähtyneen kakkulevyn päälle. Sirottele halutessasi kuorrutuksen päälle strösseleitä. Anna kuorrutuksen jähmettyä ja leikkaa paloiksi.

13598971_526300134224714_1060156397_n

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s