Makeaa

Mansikkainen pitsikakku

Screenshot 2016-07-05 at 13.43.03

Tämän kauniin pitsikakun ohje on mukaelma Ulla Svenskin puolukkaisesta pitsikakusta. Ullan ohjeessa pohja tehdään digestive-kekseistä ja täytteeseen tulee puolukkaa, kun itse taas tykkään käyttää pohjana sokerikakkupohjaa. Olen tehnyt Ullan puolukkaversiota monesti, mutta viime kesänä sain pyynnön tehdä muutaman kakun tuttuni häihin. Morsian ja sulhanen tutustuivat ennen kakun valintaa aiemmin tekemiini kakkuihin ja he ihastuivat tämän kakun ulkonäköön. He kuitenkin vierastivat puolukkaa kakun täytteessä ja niin päätimme korvata sen mansikoilla. Toimi!

Tarvitset pohjaan:
3 kananmunaa
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1/2 tl leivinjauhetta

Tarvitset täytteeseen:
2 kananmunaa
1/2 dl sokeria
4 dl kermaa
100 g valkosuklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1/2 dl mansikkamehua
2 dl mansikkasurvosta
7 liivatelehteä

Tarvitset koristeluun:
100 g valkosuklaata
tuoreita mansikoita

Tee näin:
Valmista kolmen munan kakkupohja vaahdottamalla munat ja sokeri ja lisäämällä sekoitetut kuivat aineet joukkoon varovasti. Pingota leivinpaperi 24 cm:n irtopohjavuoan pohjalle, voitele ja korppujauhota reunat ja kaada taikina vuokaan. Paista 175ºc lämmössä kunnes kakku irtoaa vuoan reunoista. Älä irrota kakkupohjaa vuoasta vaan anna sen jäähtyä siinä.

Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Vaahdota munat ja sokeri. Vaahdota kerma toisessa kulhossa ja yhdistä se varovasti muna-sokerivaahtoon. Sulata suklaa ja sekoita se tuorejuuston kanssa. Yhdistä aineet ja sekoita mansikkasurvos joukkoon.

Purista liivatteista vesi ja sulata ne 1/2 dl:ssa mansikkamehua. Kun liivateseos on hieman jäähtynyt, kaada se ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan voimaakkaasti sekoittaen. Kaada täyte kakkupohjan päälle vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa pari tuntia tai yön yli.

Irrota kakun reunat vuoasta veitsen avulla ja siirrä kakku tarjoilulautaselle. Sulata suklaa ja viipaloi mansikat. Piirrä leivinpaperille kakkuvuoan pohjan muotoinen ympyrä ja leikkaa leivinpaperista kakunkorkuisia kaistaleita niin, että ne riittävät koko reunaan. Teen itse usein useamman lyhyen kaistaleen. Kaada valkosuklaa pursotinpussiin ja leikkaa päähän pieni reikä. Spritsaa vapaalla kädellä pitsikuvioita (sekasotkua) leivinpapereille (ympyrän sisälle sekä kaistaleille). Anna jähmettyä (nopeutat jähmettymistä laittamalla ne jääkaappiin). Kun suklaa on jähmettynyt, nosta kaistaleita kakun reunoille, paina varovasti ja irrota leivinpaperi. Nostele kakun päälle pilkottuja mansikoita, nosta ympyränmuotoinen pitsikuvio kakun päälle ylösalaisin ja irrota leivinpaperi varovasti.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s