Makeaa

Suklaa-mantelikakku

Julie & Julia -elokuva sai minut tutustumaan yhdysvaltalaiskokki Julia Childin elämään. Elokuva oli mielestäni hurmaava ja minua kiehtoi se, että se pohjautuu tositapahtumiin. Elokuvassa kerrotaan 1912 syntyneen Childin tarinaa rinnakkain yhdysvaltalaisen Julie Powellin kanssa, joka ottaa käsiinsä Julia Childin keittokirjan vuonna 2002 ja päättää valmistaa sen kaikki 524 reseptiä vuoden aikana omassa kotikeittiössään. Powell piti projektinsa aikana blogia (Julie/Julia Project) ja julkaisi myöhemmin kirjan Julie and Julia: 365 Days, 524 Recipes, 1 Tiny Apartment Kitchen, johon elokuva siis perustuu. Suosittelen katsomaan, jos et ole vielä elokuvaa nähnyt!

Tämä ihana suklaa-mantelikakku on Julia Childin resepti. 

Tarvitset:

Taikina
115 g tummaa suklaata
2 rkl kahvia tai rommia
115 g pehmeää suolatonta voita
1 1/2 dl + 1 rkl sokeria
3 isoa kananmunaa
3/4 dl mantelijauhetta
1/4 tl manteliaromia
ripaus suolaa
1 dl vehnäjauhoja

Kuorrutus
115 g tummaa suklaata
4 rkl kahvia tai rommia
170 g pehmeää suolatonta voita
kuorittuja manteleita


Tee näin:
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vuoraa irtopohjavuoan (halk. 20 cm) pohja leivinpaperilla ja voitele ja jauhota reunat.

Yhdistä paloiteltu suklaa ja kahvi tai rommi ja sulata vesihauteessa tai mikroaaltouunissa. Anna jäähtyä.

Vatkaa voi ja 1 1/2 dl sokeria sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Lisää 3 keltuaista yksitellen vaahtoon ja vatkaa tasaiseksi. Lisää hieman jäähtynyt suklaa-kahviseos. Lisää mantelijauhe ja -aromi taikinaan ja sekoita varovasti tasaiseksi.

Vatkaa valkuaiset ja ripaus suolaa puhtaassa kulhossa, huolella pestyllä sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää 1 rkl sokeria samalla vatkaten. Vatkaa vielä noin 1 minuutti, kunnes vaahto on kiiltävää.

Lisää valkuaisvaahtoa ja siivilöityjä jauhoja vuorotellen taikinaan varovasti käännellen. Varo sekoittamasta liikaa.

Kaada taikina kakkuvuokaan. Paista noin 25 minuuttia, kunnes reunat alkavat näyttää kypsiltä mutta keskusta on vielä pehmeän liikkuvainen vuokaa varovasti liikuteltaessa. Anna jäähtyä 10 minuuttia ennen irrottamista vuoasta. Anna jäähtyä ritilällä vähintään 2 tuntia ennen kuorruttamista.

Yhdistä paloiteltu suklaa ja kahvi tai rommi ja sulata vesihauteessa tai mikroaaltouunissa. Lisää pehmeä voi pienissä erissä vispaten. Anna kuorrutuksen jäähtyä hieman, noin 20 minuuttia, aina välillä sekoittaen. Levitä kakun pintaan ja reunoille ja koristele lopuksi manteleilla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s