Kasvisruokia

Tomaattikeittoa!

Sain toiveen tehdä jotain kevyttä ja kasvispitoista ruokaa viikonlopuksi ja aikani pohdiskeltuani päädyin tuoreista tomaateista tehtävään tomaattikeittoon, jota onkin otollista tehdä nyt, kun tomaatit ovat parhaimmillaan. Itse käytin keittoon kotimaisia kirsikkatomaatteja, mutta mitkä tahansa lajikkeet toki käyvät. Olin tehnyt tomaattikeittoa vain kerran aikaisemmin ja silloin käyttämäni ohje oli ihan kelvollinen, mutta kaipasin täyteläisempää reseptiä. Googlasin vaatimattomalla hakusanalla  maailman paras tomaattikeitto  ja löysin tieni Eeva Kolun Kauhaa ja rakkautta blogiin. Ohjetta edeltävät alkusanat vakuuttivat minut, päätin kokeilla ja oikein hyvää tästä tulikin. Sitä en osaa sanoa, onko tämä maailman parasta, mutta ainakin tämä peittosi edellisen tomaattikeittoreseptini ja teen tätä varmasti jatkossakin. Keiton kaveriksi tein valkosipulibruschettaa. Maistui!

Tarvitset:
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 porkkana
reilu loraus extra virgin -oliiviöljyä
1 kg kypsiä tomaatteja
4-5 dl vettä
2 rkl kana- tai kasvisfondia
1/2 dl valkoviiniä
1 rkl sokeria
2 rkl tomaattipyreetä
1 – 2 tl kuivattua basilikaa (käytin tuoretta)
1/2 dl kuohukermaa
suolaa
mustapippuria

Tee näin:
Kuori ja pilko sipuli, valkosipuli ja porkkana. Leikkaa tomaatit lohkoiksi.
Kuumenna kattilassa oliiviöljy ja lisää sipuli, valkosipuli ja porkkana. Kuullota, kunnes sipuli kuultaa läpi. Lisää tomaatit, vesi, fondi, valkoviini, sokeri, tomaattipyree ja basilika. Kiehauta ja anna porista, kunnes tomaatit ja porkkanapalat ovat täysin pehmeitä. Poista liedeltä ja soseuta sauvasekoittimella. Kuumenna tarvittaessa uudelleen lähes kiehuvaksi, sekoita joukkoon kerma ja mausta suolalla ja mustapippurilla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s