Suolaista

Sämppää pöytään!


Pakastimestani löytyy lähes aina itse leivottuja sämpylöitä. Sämpylöiden teko on mukavaa puuhaa ja saankin usein pyynnön täyttää pakastimen sämpylävarastoja. Sämpylöitä tulee yleensä syötyä ihan sellaisinaan, mutta silloin tällöin ne toimivat myös hampparisämpylöinä. Ja hyvin toimivat siinäkin hommassa!

Laitan alle käyttämäni perusohjeen, jota kuitenkin varioin aina sen mukaan, mitä jauhoja kaapista sattuu löytymään. Viime aikoina olen tykännyt käyttää Sunnuntain kauraisia sämpyläjauhoja, mutta toki mitkä tahansa sämpyläjauhot käyvät.

Tarvitset näitä:
7 dl vettä
50 g hiivaa
1 rkl siirappia
2 tl suolaa
2 dl kaurahiutaleita
14 dl sämpyläjauhoja
1/2 dl rypsiöljyä

Tee näin:
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen ja lisää sitten suola, siirappi ja kaurahiutaleet. Alusta jauhot joukkoon vähitellen ja lisää rasva alustuksen loppupuolella. Anna taikinan kohota liinan alla n. puolisen tuntia.

Leivo taikina sämpylöiksi ja kohota sämpylät uudelleen. Paista 225 asteisessa uunissa n. 12 minuuttia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s