Kasvisruokia · Suolaista

Nyhtökaurapitaleipä


Ensimmäisen nyhtökaurakokeilun tein muutama viikko sitten. Tuote sattui silmään kaupan hyllystä ihan sattumalta ja olihan se ostettava. Seuraavana päivänä olimme lähdössä mökkeilemään, joten nyhtökaurapaketti lähti reissuun mukaan. Mökillä se päätyi pitaleipien täytteeksi. 

Valitsin sen valmiiksi maustetun version, joka oli maustettu tomaatilla, savustetulla paprikalla ja lehtipersiljalla. Pakkausta pyöritellessäni mietin, riittääköhän yksi paketillinen, mutta huoli osoittautui turhaksi ja paketillisesta riitti täytettä hyvin useampaan pitaleipään ja sitä jäi ylikin. Valmistaminen oli helppoa ja nopeaa, kun pelkkä pikainen lämmitys pannulla riitti. Maku oli hyvä ja rakenne hämmentävän lihamainen.

Tänä viikonloppuna tein nyhtökaurapitaleipiä toistamiseen. Mökillä käytin kaupan valmiita pitaleipiä, mutta nyt valmistin pitat itse tällä Maku-lehden ohjeella. Pitaleipiä tehtäessä saa aina jännittää niiden nousemista uunissa, mutta tällä kertaa lykästi, kun kaikki kahdeksan paisuivat uunissa ontoiksi palloiksi. Nyhtökauran lisäksi pitaleivät saivat sisäänsä salaattia, kurkkua, tomaattia, paprikaa, sipulia ja kastikkeita (thoudand island -salaattikastiketta ja kermaviiliin tehtyä valkosipulidippiä). Hyviä olivat 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s