Makeaa

Mustikkamaitokakkua!

Mulla on jo pitkään ollut suunnitelmissa kokeilla Kinuskikissa kirjasta tätä ohjetta ja nyt kun oli tulossa gluteenittomia kahvivieraita, niin päätinpä kokeilla ja muokata ohjeen gluteenittomaksi. Käytin täytteeseen tavallisia metsämustikoita, mutta koristeluun käytön pensasmustikoita, kun metsämustikat värjäävät täytettä jonkin verran. Tämä menee tarjolle huomenna, joten mausta en osaa vielä sanoa. Hyvältä tämä ainakin näyttää! 🙂

Pohja:
Gluteeniton valmis murotaikina (pakaste)

Täyte:
6 liivatelehteä
4 dl kuohukermaa
750 g vaniljavanukasta
¼ dl sokeria
½ dl vettä
9 dl mustikoita

Pinnalle:
mustikoita
valkosuklaata

Lämmitä uuni 200’c. Vuoraa irtopohjavuoan (∅ 24 cm) pohja leivinpaperilla ja painele sulanut murotaikinapohja vuoan pohjalle ja paista pohjaa niin, että se on kauniin ruskea (n. 15-20min.). Anna jäähtyä.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää vaniljavanukas ja sokeri. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Sulata joukkoon liotetut liivatteet. Sekoita ohuena nauhana rauhallisesti vatkaten täytteeseen.
Ripottele pohjan päälle pari desilitraa mustikoita. Ota täytteestä noin kolmannes ja sekoita siihen loput mustikat. Kaada mustikkatäyte vuokaan. Levitä päälle loput täytteestä. Näin mustikat tulevat täytteen alaosaan ja ”maito-osa” tulee päälle.

Anna kakun hyytyä jääkaapissa 3 tuntia. Irrota vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle. Koristele kourallisella mustikoita ja sulatetulla valkosuklaalla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s